Menu

Provincie Utrecht

Het nieuw gebouwde ecoduct Treeker Wissel, bestemd voor amfibieën, kleinwild en reewild, dient opnieuw ingericht te worden. Het gaat om nieuwe hekwerken, poorten, wildroosters en beplanting. Dit moet op een kwalitatief hoogwaardige en duurzame manier worden gerealiseerd.

Oplossing
Plaatsing van zowel raster van 1,80 meter hoog als van 1,00 meter hoog in combinatie met klappoorten en een wildrooster. Hierbij is rekening gehouden met de twee grondeigenaren: Landgoed Den Treek en DVD en het ministerie van Defensie. Vraag in het voortraject is: moet overal een 1,80 meter hoog raster toegepast worden? Dit zou de automobilisten namelijk een opgesloten gevoel kunnen geven.

Werkwijze

In de aanbesteding waren rasters van 1,80 meter hoog en van 1,00 meter hoog opgenomen. Om te voorkomen dat het raster van 1,00 meter hoog op de rand van een bestaande greppel zou komen te staan, werd een nieuwe greppel gegraven.

De bestaande sloot aan de kant van Defensie wordt optimaal gebruikt, waardoor het hekwerk daar maar één meter hoog is. Aan de andere kant van de Doornseweg is een nieuwe greppel gegraven met gedeeltelijk een raster van 1,80 hoog.

Er werd een faunaraster geplaatst, opgebouwd uit Arfman Zeus palen - slanke massieve voorgespannen betonnen palen met een levensduur van zeker 30 jaar - voorzien van Casanetgaas aan de onderzijde en zwaar Ursusgaas aan de bovenzijde. Dit raster is voorzien van een aantal klappoorten om wandelaars vrij toegang te geven tot de wandelpaden. Verder is in één van de zijwegen een wildrooster voor zwaar verkeer gemonteerd, omdat over deze weg alle vrachtwagens met bomen het bos uit komen.

Resultaat

Een onderhoudsarm raster dat moeiteloos 30 jaar meegaat.

Reactie

De opdrachtgever is zeer tevreden over de toegepaste materialen en het feit dat het raster nagenoeg onderhoudsvrij is.

Case

Ecoduct Treeker Wissel

Logo  Provincie Utrecht

Foto's

Contact met onze adviseur

Bel nu (0548) 36 29 48
Contact opnemen met onze adviseur

Techniek & ontwerp door Moddit Internet Reclamebureau