In Nederland leven veel verschillende soorten amfibieën, die vrijwel allemaal in aantal achteruit gaan. Dit heeft onder andere te maken met de migratie van amfibieën. Ze verplaatsen zich van het ene naar het andere leefgebied en passeren daarbij wegen en andere drukke gebieden. Op de populatie in stand te houden is het daarom verstandig een goede geleiding aan te brengen naar de passages waar ze kunnen oversteken. Op deze manier voorkom je dat bijvoorbeeld padden, salamanders, slangen, reptielen en kikkers verkeersslachtoffers worden, maar kunnen ze toch veranderen van leefgebied. Een amfibiegeleidewand is speciaal hiervoor ontwikkeld en maakt dan deel uit van een groter faunaproject ten behoeve van het ecologische evenwicht.

Toegepaste materialen

De amfibiegeleidewand van polymeerbeton wordt tegen de grond aan geplaatst, waardoor de wand wegvalt in het landschap. Voor amfibieën vormt het een te groot obstakel om te overbruggen en dus worden ze gedwongen hun weg te vervolgen naar een passage. De wand wordt gemaakt van polymeerbeton LEP100. Dit materiaal zorgt ervoor dat de wand zeer goed bestand is tegen omgevingsfactoren.

Afmetingen

De afmetingen van een enkel element zijn:

  • lengte 1000 mm;
  • hoogte 469 mm;
  • breedte 449 mm.

Opties

Deze wand kan door verschillende elementen naar wens worden aangepast. Zo zijn er combinaties mogelijk met tunnel-, ingangs- en stopelementen van hetzelfde materiaal. Kijk voor meer informatie over verschillende elementen ook eens op onze pagina over het ACO Pro-Arfman assortiment.

Klik hier voor de inbouwhandleiding (PDF).

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures