Lees meer over konijnen- en hazenraster

Speciaal voor konijnen en hazen kunnen er rasters langs wegen worden geplaatst om hun leefgebieden af te schermen. Het raster moet de kleine dieren naar passages onder de wegen leiden. Deze faunatunnels zijn bedoeld om de dieren veilig over te laten steken en te beschermen tegen het verkeer, maar ook om ongelukken te voorkomen. Arfman heeft veel ervaring met het plaatsen van konijnen- en hazenrasters. We gaan ook graag voor jou aan de slag.

Materialen voor konijnen- en hazenrasters

We plaatsen konijnen- en hazenrasters vaak langs wegen aan de rand van een bos of natuurgebied om de dieren te beschermen tegen het verkeer. Als ze willen oversteken naar een ander bos kan dat via een tunnel. De dieren weten hoe ze daar moeten komen doordat we het raster zo plaatsen dat het naar de tunnel leidt. Kleine wilde dieren moeten niet onder het gaas door kunnen komen. Daarom plaatsen we het raster met 150 cm hoog gaas dat 20 centimeter is ingegraven en 30 centimeter haaks is omgezet naar de wildzijde. Het raster zelf steekt hierdoor boven het maaiveld uit. De palen hebben een diameter van 11 tot 12 centimeter, om zo stevigheid aan het gaas te bieden.

Voor de palen van het konijnen- en hazenraster gebruiken we Nobifix-hout. De palen worden van hart op hart 3 meter gemonteerd. Tussen de palen spannen we kleinwildgaas met krimp en zink (95%) en aluminium coating (5%). Het gaas wordt aan de achterkant voorzien van twee verzinkte spandraden. Bekijk hier de datasheet van het raster.

Opties

Een konijnen- en hazenraster raster kan onderdeel uitmaken van een complete faunavoorziening. Daarom bieden we de mogelijkheid om verschillende opties aan het raster toe te voegen:

Poorten

Het konijnen- en hazenraster kan voorzien worden van de volgende poorten:

  • Klappoort | breedte: 115 centimeter
  • Looppoort | breedte: 150 centimeter (datasheet)
  • Enkele draaipoort | breedte: 400 centimeter (datasheet)
  • Dubbele draaipoort | breedte: (2x) 200 centimeter

Contact over konijnen- en hazenrasters

Wil je meer weten over het laten plaatsen van konijnen- en hazenrasters? Neem dan gerust contact op. We zijn zowel per mail (info@arfman.nl) als telefonisch (0548-362948) bereikbaar. Het is ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures