Een houten hekwerk is een ideale oplossing om een veilige omgeving te creëren waar dieren in kunnen grazen en leven. Houten hekwerken zijn populair bij veel huiseigenaren en landschapsarchitecten, doordat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan elke omgeving. Bovendien is hout een duurzaam materiaal en is het geschikt voor hergebruik en recycling. Bij Arfman vind je verschillende houten hekwerken. Hierbij heb je keuze uit diverse poorten en houtsoorten. Elk hekwerk is naar eigen smaak samen te stellen en aan te passen aan de omgeving.

Meer dan 50 jaar ervaring
Artboard 50
Advies op maat
Omheining voor honden Schapen achter omheining Geiten achter omheining Omheining voor paarden Zonneparken met omheining
Hondenomheining
Honden vinden het prettig om een eigen territorium te hebben waarin ze zich vrij kunnen bewegen en lekker kunnen spelen. Ons hekwerk biedt hiervoor dé oplossing. Met een hekwerk kun je het terrein afbakenen op een natuurlijke manier.
Schapenomheining
Schapenomheiningen zijn populaire hekwerken voor waterschappen, gemeenten en particulieren. Een hekwerk voor schapen moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet de omheining stevig genoeg zijn om de schapen in de weide te houden. Daarnaast moet de omheining natuurlijk veilig zijn, zodat de dieren zich er niet aan kunnen bezeren.
Geitenomheining
Bij het houden van geiten is het van belang om een goede, stevige én veilige geitenomheining te hebben, zodat de dieren niet kunnen ontsnappen. Om er zeker van te zijn dat ze niet uitbreken, is er bij dit hekwerk gaas aan de buitenzijde gemonteerd.
Paardenomheining
Als je op zoek bent naar een geschikte omheining voor paarden, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Een paardenomheining moet stevig genoeg zijn om de paarden in de weide te houden.
Omheining zonneparken
Als we om ons heen kijken zien we steeds meer zonneparken. Om deze parken te beveiligen worden er vaak camera’s bij gehangen en staat er een hekwerk omheen. Bij Arfman vind je hekwerk dat  geschikt is voor zonneparken.

Houtsoorten

Voor onze houten hekwerken gebruiken we drie houtsoorten: Robinia, tamme kastanje en Nobifix. Deze soorten zijn erg duurzaam en gecertificeerd en hebben een FSC-keurmerk of PEFC-certificering.

De levensduur van Robinia en tamme kastanje ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Dit is afhankelijk van de grondgesteldheid en grondwaterstand. De palen hebben een natuurlijke kromming en daarom gebruiken we het voor rasters tot en met een meter hoog.

Kastanjehout is erg duurzaam dankzij het looizuur. Hierdoor is het goed bestand tegen vocht. Dit hout passen we daarom toe bij alle rasterhoogtes.

Nobifix is speciaal ontwikkeld voor een lange levensduur. Er wordt geschat dat deze langer dan 15 jaar mee gaat. Het is een onderhoudsarm product dat niet afgeeft en reukvrij is.

Verschillende houtsoorten

Een duurzame oplossing

Met een hekwerk van Arfman krijg je de voordelen van tijdloze stijl in combinatie met een product dat lang meegaat. Door zijn lange levensduur is een houten hekwerk een verstandige investering. Bovendien kan het hekwerk worden aangepast aan elke smaak of stijl. Met ons hekwerk, ben je jarenlang verzekerd van meer veiligheid en esthetische schoonheid.

Houten poorten

Naast hekwerken ben je voor houten poorten bij Arfman aan het goede adres. Wij hebben een ruim aanbod omheiningen. Per omheining heb je keuze uit verschillende houtsoorten en toegangspoorten. Ook voor een poort op maat kun je ons inschakelen. Er zijn veel verschillende soorten op maat gemaakte poorten, van hout tot metaal. Je kunt zelf de hoogte en breedte van je poort en hekwerk bepalen. Vertel ons je wensen en wij denken met je mee.

Landschappelijk hekwerk

Een houten of ook wel landschappelijk hekwerk is geschikt voor verschillende doeleinden, zoals afscheiding, privacy, veiligheid en decoratie. Het kan worden geplaatst rondom een tuin, een terras of een zwembad, of rond een huis of bedrijfspand. Ook biedt een houten hekwerk een oplossing voor huisdieren en vee.

Landschappelijk houten hekwerk ter decoratie

Voordelen van een houten hekwerk

Een van de grootste voordelen van houten hekwerk is dat het gemakkelijk aanpasbaar is aan elke omgeving. Daarnaast is hout goed bestand tegen de weersinvloeden. Bij een houten omheining kun je zelf een houtsoort uitkiezen met gaas dat aansluit bij het doel van de omheining.

Meer weten over houten hekwerk?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Arfman Hekwerk biedt? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles over onze houten hekwerken. Daarnaast denken we graag met je mee over de beste oplossingen voor zowel mens als dier.

Voordelen van een houten hekwerk naast een zonnepark

Veelgestelde vragen

Welke extra opties zijn er bij een houten hekwerk?

Er zijn verschillende extra opties mogelijk bij een houten hekwerk, zoals diverse poorten en stroomvoorziening. Ook een andere houtsoort behoort tot de mogelijkheden.

Wat kost een houten hekwerk?

De kosten van een houten hekwerk zijn afhankelijk van de afmetingen en van de materialen. De kosten kun je makkelijk zelf berekenen via ons online offerteformulier. Je ontvangt na het invullen meteen een offerte in je mailbox. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen via info@arfman.nl of door te bellen naar 0546-362948.

Hoe hoog mag een erfafscheiding zijn?

De erfafscheidingsregels verschillen per gemeente. Wil je weten wat de maximale hoogte van je erfafscheiding mag zijn? Neem dan contact op met je gemeente. Zij kunnen je alles vertellen over de regels die voor jou van toepassing zijn.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures