Een houten hekwerk is een ideale oplossing om een veilige omgeving te creëren waar dieren in kunnen grazen en leven. Houten hekwerken zijn populair bij veel huiseigenaren en landschapsarchitecten, doordat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan elke omgeving. Bovendien is hout een duurzaam materiaal en is het geschikt voor hergebruik en recycling. Bij Arfman vind je verschillende houten hekwerken. Hierbij heb je keuze uit diverse poorten en houtsoorten. Elk hekwerk is naar eigen smaak samen te stellen en aan te passen aan de omgeving.

Meer dan 50 jaar ervaring
Artboard 50
Advies op maat
Omheining voor honden Schapen achter omheining Geiten achter omheining Omheining voor paarden Zonneparken met omheining
Hondenomheining
Honden vinden het prettig om een eigen territorium te hebben waarin ze zich vrij kunnen bewegen en lekker kunnen spelen. Ons hekwerk biedt hiervoor dé oplossing. Met een hekwerk kun je het terrein afbakenen op een natuurlijke manier.
Schapenomheining
Schapenomheiningen zijn populaire hekwerken voor waterschappen, gemeenten en particulieren. Een hekwerk voor schapen moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet de omheining stevig genoeg zijn om de schapen in de weide te houden. Daarnaast moet de omheining natuurlijk veilig zijn, zodat de dieren zich er niet aan kunnen bezeren.
Geitenomheining
Bij het houden van geiten is het van belang om een goede, stevige én veilige geitenomheining te hebben, zodat de dieren niet kunnen ontsnappen. Om er zeker van te zijn dat ze niet uitbreken, is er bij dit hekwerk gaas aan de buitenzijde gemonteerd.
Paardenomheining
Als je op zoek bent naar een geschikte omheining voor paarden, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Een paardenomheining moet stevig genoeg zijn om de paarden in de weide te houden.
Omheining zonneparken
Als we om ons heen kijken zien we steeds meer zonneparken. Om deze parken te beveiligen worden er vaak camera’s bij gehangen en staat er een hekwerk omheen. Bij Arfman vind je hekwerk dat  geschikt is voor zonneparken.

Houtsoorten

Voor onze houten hekwerken gebruiken we drie houtsoorten: Robinia, tamme kastanje en Nobifix. Deze soorten zijn erg duurzaam en gecertificeerd en hebben een FSC-keurmerk of PEFC-certificering.

De levensduur van Robinia en tamme kastanje ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Dit is afhankelijk van de grondgesteldheid en grondwaterstand. De palen hebben een natuurlijke kromming en daarom gebruiken we het voor rasters tot en met een meter hoog.

Kastanjehout is erg duurzaam dankzij het looizuur. Hierdoor is het goed bestand tegen vocht. Dit hout passen we daarom toe bij alle rasterhoogtes.

Nobifix is speciaal ontwikkeld voor een lange levensduur. Er wordt geschat dat deze langer dan 15 jaar mee gaat. Het is een onderhoudsarm product dat niet afgeeft en reukvrij is.

Verschillende houtsoorten

Een duurzame oplossing

Met een hekwerk van Arfman krijg je de voordelen van tijdloze stijl in combinatie met een product dat lang meegaat. Door zijn lange levensduur is een houten hekwerk een verstandige investering. Bovendien kan het hekwerk worden aangepast aan elke smaak of stijl. Met ons hekwerk, ben je jarenlang verzekerd van meer veiligheid en esthetische schoonheid.

Houten poorten

Naast hekwerken ben je voor houten poorten bij Arfman aan het goede adres. Wij hebben een ruim aanbod omheiningen. Per omheining heb je keuze uit verschillende houtsoorten en toegangspoorten. Ook voor een poort op maat kun je ons inschakelen. Er zijn veel verschillende soorten op maat gemaakte poorten, van hout tot metaal. Je kunt zelf de hoogte en breedte van je poort en hekwerk bepalen. Vertel ons je wensen en wij denken met je mee.

Landschappelijk hekwerk

Een houten of ook wel landschappelijk hekwerk is geschikt voor verschillende doeleinden, zoals afscheiding, privacy, veiligheid en decoratie. Het kan worden geplaatst rondom een tuin, een terras of een zwembad, of rond een huis of bedrijfspand. Ook biedt een houten hekwerk een oplossing voor huisdieren en vee. Of je nu een traditionele of moderne uitstraling wilt creëren, landschappelijk hekwerk bij Arfman is een geweldige manier om een tuin of buitenruimte te verfraaien en te beschermen!

Ook voor een hekwerk op maat kun je bij ons terecht. Met een hekwerk op maat schermt je het terrein of weiland af. Er zijn veel verschillende soorten van op maat gemaakte omheiningen, van hout tot metaal. Je kunt ook de hoogte en breedte van het hekwerk kiezen.

Landschappelijk houten hekwerk ter decoratie

Voordelen van een houten hekwerk

Een van de grootste voordelen van houten hekwerk is dat het gemakkelijk aanpasbaar is aan elke omgeving. Daarnaast is hout goed bestand tegen de weersinvloeden. Bij een houten omheining kun je zelf een houtsoort uitkiezen met gaas dat aansluit bij het doel van de omheining.

Meer weten over houten hekwerk?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Arfman Hekwerk biedt? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag alles over onze houten hekwerken. Daarnaast denken we graag met je mee over de beste oplossingen voor zowel mens als dier.

Voordelen van een houten hekwerk naast een zonnepark

Houten hekwerk voor je dieren

Een houten hekwerk kan ook worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals afscheiding, privacy, veiligheid, en decoratie. Het kan worden geplaatst rond een tuin, een terras of een zwembad, of rond een huis of bedrijfspand. Ook biedt een houten hekwerk een oplossing voor huisdieren en vee.  Afhankelijk van de houtsoort die u kiest, kan dit hekwerk bestand zijn tegen weersinvloeden, rot, insecten en vuur – allemaal belangrijke elementen als het gaat om de veiligheid en beveiliging van uw dieren. Al ons hout heeft een FSC-keurmerk of PEFC-certificering voor de veiligheid van uw dieren.

 • Paardenomheining
  Een van de bekendste houten hekwerken is de paardenomheining. Een geschikte omheining voor deze dieren moet aan verschillende eisen voldoen. Ten eerste moet het houten hekwerk natuurlijk stevig genoeg zijn om de paarden binnen de weide te houden. Maar even belangrijk is dat het hekwerk veilig moet zijn voor de paarden. Het is ongewenst als de paarden zich kunnen verwonden als ze langs het hek schuren of als ze er aan proberen te knagen. Daarom verkopen we bij Arfman diverse soorten stevige en veilige paardenomheiningen.
 • Hondenomheining
  Heeft u honden die niet over je gehele terrein los kunnen lopen? Dan hebben we hier een oplossing voor. Alle honden vinden het prettig om een eigen territorium te hebben waarin zij zich vrij kunnen bewegen en lekker kunnen spelen. Door middel van een hekwerk hout is het voor u zeer gemakkelijk om het terrein duidelijk af te bakenen, op een natuurlijke manier. Onze hondenomheining bestaat uit tamme kastanje palen die zijn voorzien van gepuntlast en geplastificeerd gaas.
 • Schapenomheining
  Voor het fokken en houden van schapen is de schapenomheining een populair hekwerk. Dit hek van hout valt niet op, waardoor het prachtig inpasbaar is in verschillende landschappelijke gebieden. De omheining voor het fokken en houden van schapen is populair voor waterschappen, gemeenten en particulieren. Arfman biedt diverse extra opties bij een schapenomheining, denk hierbij aan een stroomvoorziening en sluisconstructies. Dit maakt de omgeving bij het fokken en houden van schapen helemaal compleet.
 • Geitenomheining
  Het is belangrijk om een goede en stevige omheining te hebben bij het houden van geiten, waardoor ze niet kunnen ontsnappen. Om er zeker van te zijn dat de geiten niet uitbreken, is er bij dit hout hekwerk, gaas aan de buitenzijde gemonteerd. We bieden de geitenomheining aan in diverse hoogtes. Hierdoor is het houten hekwerk compleet naar wens aan te passen.

Veelgestelde vragen

Welke extra opties zijn er bij een houten hekwerk?

Er zijn verschillende extra opties mogelijk bij een houten hekwerk, zoals diverse poorten en stroomvoorziening. Ook een andere houtsoort behoort tot de mogelijkheden.

Wat kost een houten hekwerk?

De kosten van een houten hekwerk zijn afhankelijk van de afmetingen en van de materialen. De kosten kun je makkelijk zelf berekenen via ons online offerteformulier. Je ontvangt na het invullen meteen een offerte in je mailbox. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen via info@arfman.nl of door te bellen naar 0546-362948.

Hoe hoog mag een erfafscheiding zijn?

De erfafscheidingsregels verschillen per gemeente. Wil je weten wat de maximale hoogte van je erfafscheiding mag zijn? Neem dan contact op met je gemeente. Zij kunnen je alles vertellen over de regels die voor jou van toepassing zijn.

Wat zijn de voordelen van een houten hekwerk?

Er zijn verschillende voordelen van een houten hekwerk. Hieronder nemen we je mee in de belangrijkste voordelen.

 • Voor iedere stijl
  Een van de grootste voordelen van houten hekwerk is dat het gemakkelijk aan te passen is aan elke omgeving. Houten hekwerk kan worden geverfd of gekleurd om te passen bij de stijl van een huis of tuin. Het kan ook worden gesneden en gevormd om te passen bij de specifieke afmetingen van een gebied. Dit maakt een houten afrastering een flexibele keuze voor zowel binnen- als buitenruimtes.
 • Goede installatie en onderhoud
  Daarnaast is houten hekwerk relatief degelijk te installeren en onderhouden. Het kan worden gemonteerd met schroeven of spijkers en het kan worden geverfd of gebeitst om de levensduur te verlengen. Het is ook goed bestand tegen weersinvloeden zoals regen en sneeuw.
 • Budgetvriendelijk
  Een houten hekwerk is ook een budgetvriendelijke keuze. Het is vaak goedkoper dan andere materialen zoals metaal en het kan worden gebruikt voor zowel kleine als grote projecten.
 • Gemakkelijk te combineren met andere materialen
  Een ander groot voordeel van houten hekwerk is dat het kan worden gecombineerd met andere materialen voor een unieke look. Het houten hek kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met ijzeren of aluminium elementen voor een moderne touch, of met stenen pilaren voor een meer traditionele uitstraling.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures