Lees meer over wolvenraster

Wolven zorgen voor steeds meer onrust. Met enige regelmaat vallen ze schapen of andere dieren aan. Wolven zijn beschermde dieren en mogen niet worden afgeschoten. Voor de biodiversiteit is de terugkomst van de wolf namelijk een aanwinst. Maar als veehouder wil je ze uiteraard het liefst bij je erf weghouden. Daarom is het goed om een wolvenraster te plaatsen. Arfman maakt dit graag voor je in orde, zodat wolven geen kans meer krijgen om op je erf te komen.

Hoe kun je wolven bij je vee weghouden?

Wolven kunnen vrij hoog springen. In sommige gevallen zelfs tot 1.60 meter hoog. Daarom is het essentieel om te beginnen met een hekwerk dat minimaal 1.60 meter hoog is. Maar het is nog belangrijker om rekening te houden met het feit dat wolven eerder zullen proberen om onder het hekwerk door te kruipen of zich er onderdoor te graven. Het voornaamste doel van een wolvenraster is dan ook om het onmogelijk te maken voor wolven om eronderdoor te komen. Als dit niet lukt zal de wolf kijken of hij er overheen kan. Wanneer dit moeilijk of eng is, zal hij op zoek gaan naar een andere locatie waar hij eten kan vinden.

Het wolvenraster moet voorzien zijn van stroomdraden aan de buitenzijde en het gaas wordt 20 á 30 cm ingegraven.

Toegepaste materialen

Voor het wolvenraster maken we gebruik van Nobifix-houten palen met een afmeting van 250 x 11/12 centimeter. Het grootste voordeel van Nobifix is de verwachte levensduur. Deze is gelijk aan die van tropisch hardhout. We voorzien het wolvenraster van zwaar Ursus-gaas en 3 stroomdraden aan de buitenzijde door middel van afstand isolatoren. De stroomvoorziening bestaat uit een stroomapparaat en aardpennen.

Opties voor een wolvenraster

Voeg een of meerdere van onderstaande opties toe aan het wolvenraster:

  • De houten palen zijn ook uitvoerbaar in tamme kastanje

Poorten

Wil je het wolvenraster voorzien van een poort? Dan kun je kiezen uit:

  • Looppoort | breedte: 150 centimeter
  • Enkele draaipoort | breedte: 400 centimeter

Wolvenraster laten plaatsen

Wil je een wolvenraster laten plaatsen om wolven van je erf weg te houden? Dan ben je bij Arfman in goede handen. Met meer dan 50 jaar ervaring ben je verzekerd van professioneel advies op maat en vakkundige montage. We streven naar de beste oplossing voor zowel mens als dier. Neem daarom direct contact met ons op. Je kunt ons tijdens kantooruren bellen op 0548-362948. Daarnaast kun je ook een e-mail sturen naar info@arfman.nl.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures