Veelgestelde vragen

Hebben jullie ook een catalogus of een prijslijst van het productassortiment?

Nee, wij werken niet met een catalogus of een prijslijst, omdat er bij ons vrijwel altijd sprake is van een combinatie van producten. Op deze website hebben wij een zo overzichtelijk mogelijk geheel gemaakt van veel voorkomende en verkochte producten, uitgesplitst naar onze typen hekwerken. Ook bieden wij voor veel van deze typen de mogelijkheid om zelf een hekwerk samen te stellen en hiervoor een prijs te ontvangen. Heb je hier hulp bij nodig, dan kun je altijd contact opnemen met één van onze adviseurs via 0548-36 29 48.

Wat is de levensduur van de houten palen?

De houten palen zijn natuurproducten waarop geen garantie gegeven kan worden, maar de levensduur van Robinia en tamme kastanje is gemiddeld 10 tot 15 jaar, mede afhankelijk van de grondgesteldheid en de grondwaterstand. Het Nobifix-hout is een relatief nieuw product dat nergens jarenlang in de grond staat, maar het is speciaal ontwikkeld voor een lange levensduur. De geschatte levensduur is dan ook boven de 15 jaar.

Wat is het verschil tussen Robinia, tamme kastanje en Nobifix?

Robinia: Robinia is de meest duurzame hardhoutsoort die in Europa groeit. Het hout is FSC-gecertificeerd en behoort tot duurzaamheidsklasse 1/2. De palen hebben een natuurlijke kromming. Daarom gebruiken we de kortere Robinia-palen alleen voor rasters tot en met 100 centimeter hoog.

Tamme kastanje: kastanjehout is van nature zeer duurzaam door het looizuur in het kernhout. Dit maakt het hout zeer goed bestand tegen vocht zonder dat het hiervoor behandeld hoeft te worden. Qua vorm is het minder grillig dan Robinia-hout, daarom kunnen we tamme kastanje toepassen bij alle rasterhoogtes. Het kastanjehout dat wij gebruiken is PEFC-gecertificeerd.

Nobifix: Nobifix-palen worden gemaakt van naaldhout afkomstig uit FSC gecertificeerde, duurzaam beheerde, Europese bossen. Dit hout is reukvrij en geeft niet af. Daarnaast is het onderhoudsarm. Het grootste voordeel van Nobifix is de verwachte levensduur. Deze is gelijk aan die van tropisch hardhout. Omdat Nobifix een relatief nieuw product is, is deze levensduur echter nog niet bewezen in de praktijk.

Is de prijsstelling inclusief montage?

Ja, de gehanteerde prijzen per eenheid zijn voor het leveren en aanbrengen van het geselecteerde product. Je kunt bij ons ook materiaal bestellen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Als ik opdracht geef, hoelang duurt het dan voordat het hekwerk geplaatst wordt?

Dit gebeurt altijd in overleg met de adviseur. We houden over het algemeen een gemiddelde aan van vier weken. De duur heeft te maken met inkoop van materiaal en de werkplanning op dat moment. Als het project specifieke materialen nodig heeft of een speciale aanpak vereist, nemen wij contact op om de situatie door te spreken en afspraken te maken. Als de materialen op voorraad zijn is het ook mogelijk om binnen vier weken het hekwerk te plaatsen.

Hoe houdt Arfman rekening met de ligging van kabels en leidingen?

We doen dit met een klic-melding. Omdat we moeten graven (vaak met kraan), zijn we wettelijk verplicht om een melding te maken. Na deze melding ontvangen wij alle informatie over de aanwezige kabels en leidingen, zodat we graafschade en gevaarlijke situaties voorkomen. Onze hekwerkmonteurs bekijken deze informatie ter plekke op een tablet en moeten in sommige gevallen met de hand graven.

Moet ik thuisblijven als het hekwerk gemonteerd wordt?

Dit is niet per se nodig, maar het is wel prettig als je aanwezig kunt zijn bij de start van de werkzaamheden, zodat we zeker weten dat we het hekwerk op de gewenste manier plaatsen.

Monteert Arfman het hekwerk met eigen monteurs?

Ja, tenzij de uitvoering in een hele drukke periode plaatsvindt. Dan kunnen wij gebruik maken van vooraf geselecteerde monteurs die tijdelijk ingeleend worden. Deze monteurs streven dezelfde kwaliteit na als de Arfman-monteurs.

Waar kan ik terecht met mijn klacht?

We zien onze opdrachtgevers graag tevreden. Is dit helaas toch niet het geval? Dan vinden we dit erg vervelend. Neem contact met ons op tijdens kantooruren en we proberen samen tot een passende oplossing te komen.

Waarom berekenen jullie een kleinschaligheidstoeslag?

Kleine projecten nemen minder tijd in beslag dan een volle werkdag, waardoor er een aantal werkbare uren verloren gaan. Omdat wij hekwerk plaatsen door heel Nederland, is het vrijwel onmogelijk kleinere projecten altijd op één dag te combineren. Deze toeslag geldt als compensatie voor de verloren uren.

Waarom berekenen jullie een toeslag voor de afstand?

Wij zijn gevestigd in Holten, Overijssel. Wanneer onze montagemedewerkers ver moeten reizen, gaan er werkbare uren verloren. Daarnaast zijn er natuurlijk de brandstofkosten. Een deel hiervan berekenen we door aan de klant.

Wat is een hoekpaal?

Hoekpalen zijn nodig voor de stevigheid van het hekwerk. Ze worden geplaatst bij een hoek of een bocht in het hekwerk. Ook bij een glooiend landschap zijn soms extra hoekpalen nodig. Deze palen zijn dikker en langer dan de overige hekpalen. Voor extra stevigheid worden er twee schoorpalen tegenaan gezet. Een hoekpaal bestaat dus uit meer materiaal en het kost ook meer tijd om deze te plaatsen.

Als je niet zeker weet hoeveel hoekpalen je precies nodig hebt, dan kun je altijd een plattegrond en/of foto’s meesturen met je offerteaanvraag. Wij geven je graag advies.

Wat is een eindpaal?

Eindpalen zijn nodig voor de stevigheid van het hekwerk. Ze worden geplaatst bij het einde van het hekwerk en aan weerszijden van een poort. Deze palen zijn wat dikker en langer dan de overige hekpalen. Voor extra stevigheid wordt er één schoorpaal tegenaan gezet. Een eindpaal bestaat dus uit meer materiaal en het kost ook meer tijd om deze te plaatsen.

Als je niet zeker weet hoeveel eindpalen je precies nodig hebt, dan kun je altijd een plattegrond en/of foto’s meesturen met je offerteaanvraag. Wij geven je graag advies.

Waarom kan ik niet voor alle producten online een offerte aanvragen?

Voor een aantal van onze veel voorkomende typen hekwerken kun je online een offerte aanvragen. Bij sommige producten geven we graag wat uitgebreider advies. Stalen hekwerk plaatsen wij voornamelijk op grote schaal. Vaak komt hier een bestek bij kijken en betekent het dat wij uitgebreid moeten calculeren. Daarom is het niet voor alle producten mogelijk online een offerte aan te vragen.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures