Lees meer over wildrooster

Een wildrooster houdt dieren in hun leefgebied om zo een veilige omgeving voor dier en mens te creëren. Een wildrooster is een toevoeging op een wildrasterhekwerk, want waar geen poort of hekwerk geplaatst kan worden, kan wel een wildrooster geplaatst worden. Bij Arfman hebben we een assortiment met wildroosters in verschillende varianten, zowel voor kleine als grote dieren en voor fietspaden, gemeentelijke wegen en provinciale wegen.

Afgestemd op de wegsoort

Wildroosters moeten makkelijk begaanbaar zijn voor fietsers en auto’s, maar ook trekkers en vrachtwagens er overheen kunnen. Voor de rustige wegen zijn er andere wildroosters nodig dan voor wegen waar veel verkeer overheen gaat. Er zijn ook fietspadroosters beschikbaar in afwijkende maten. Naast de diverse types wildroosters zijn er diverse extra mogelijkheden. Zo zijn er voor de wandelpaden extra poortjes aan de zijkanten van de wildroosters te plaatsen, zodat mensen niet met hun voeten tussen de spijlen van het rooster kunnen komen. En voor in het verkeer zijn rood/witreflectoren gewenst om duidelijk te maken dat er een rooster ligt, net als speciale verkeersborden. Zo hoeven verkeersgebruikers niet te schrikken van de verandering in het wegdek.

Materialen voor wildroosters

Een wildrooster bestaat uit een prefab betonnen onderbak met verzinkt stalen roosterelementen. De prefab betonnen onderbak is één geheel van ondersteuning en bodem met een betonsterkte van B35, milieuklasse 2, 50% Portland/50% Hoogoven. De onderbak is in zijn geheel 50 centimeter hoog en ligt op een zandfundering. De wildroosterelementen zijn opgebouwd uit platstaal van 50 x 12 millimeter, met een hart-op-hartafstand van 70 millimeter. De beschikbare afmetingen van de wildroosters lopen uiteen van 912 x 2100 x 500 millimeter tot 5664 x 4200 x 500 millimeter.

Bekijk hier de technische datasheet met afmetingen van de wildroosters.

Arfman wildrooster

We hebben een speciaal Arfman wildrooster ontwikkeld dat geschikt is voor wegen met een zware verkeersbelasting. Je kunt ze tegen komen in provinciale wegen omdat hier veel en zwaar vrachtverkeer over gaat. Het wordt toegepast bij een opening in het wildraster waar geen poort mogelijk is. Het rooster bestaat uit een betonnen onderbouw en stalen bovenbouw.

Opties

Voeg een of meerdere van de volgende opties toe aan het wildrooster:

  • Geleidehekken, inclusief rood/witreflectoren
  • Klappoort aan weerszijden voor voetgangers
  • Ruiterpoort
  • Verkeersborden

Wildrooster op maat bij Arfman

Weet je dat er een wildrooster moet komen te liggen, maar heb je geen idee met welke afmeting en waar je verder rekening mee moet houden? Trek dan aan de bel bij Arfman, want wij werken dagelijks aan dit soort projecten. Van hekwerken en afrasteringen voor groot en klein wild, tot het aanleggen van veeroosters in natuurgebieden en op boerderijen. Bel 0548-362948 of mail info@arfman.nl.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures