Lees meer over vleermuizenscherm

Dankzij onze jarenlange ervaring in faunatechniek zijn wij de ideale partner om tot de beste oplossing te komen voor zowel mens als dier. Zo ook voor vleermuizen. Vleermuizenschermen bestaan vaak uit doeken die zijn bevestigd aan hoge palen. Het helpt ze om zich te oriënteren.

Functie vleermuizenscherm

Bomen dienen als belangrijke oriëntatiepunten voor vleermuizen. Dit komt doordat bomen de sonargolven die vleermuizen uitzenden weerkaatsen. Hierdoor weten zij wat hun vaste vliegroute is. Wanneer deze bomen of bosjes gekapt worden, kan een vleermuizenscherm deze vervangen. Voor de vleermuizen maakt het niet uit of er een boom of een vleermuizenscherm staat. Het scherm op de juiste hoogte biedt de vleermuizen een nieuw oriëntatiepunt en een alternatieve vliegroute om ongestoord te kunnen blijven jagen.

Bescherming van vleermuizen

Bij (bouw)werkzaamheden moet er rekening worden gehouden met dieren die beschermd zijn. De gewone dwergvleermuis is daar een voorbeeld van. Volgens de Flora- en faunawet moet er dan ook een alternatieve vliegroute geboden worden voor het jagen op insecten. Deze alternatieve vliegroute is te realiseren door het inzetten van een vleermuizenscherm. Wij helpen je hier graag bij!

Materialen voor vleermuizenschermen

De vleermuizenschermen van Arfman bestaan uit zwart winddoek van 2 meter hoog. Deze bevestigen we aan tamme kastanjepalen van 5 meter lang. Deze kastanje palen staan 3,5 meter boven maaiveld en hebben een dikte van 15/17 centimeter. De palen worden gescoord om te voorkomen dat het scherm scheef komt te staan.

Arfman is jouw specialist in faunatechniek

Arfman is gespecialiseerd in hekwerken en faunatechniek. Heb je nog vragen over het vleermuizenscherm dat wij aanbieden, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Onze specialisten vertellen je graag meer over het scherm. We zijn te bereiken via de mail op info@arfman.nl of neem telefonisch contact op via 0548-362948. We staan voor je klaar!

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures