Voor gebieden waar wegen elkaar kruisen en waar geen hek kan staan om wilde dieren tegen te houden, worden vaak roosters geplaatst. Het rooster moet dieren aan de goede kant van het raster houden, zodat er geen gevaar ontstaat voor het verkeer of de dieren zelf.

De roosters bestaan uit een betonnen onderbak met stalen roosterelementen. De stalen roosterelementen verschillen per type rooster. Bij Arfman ben je aan het goede adres voor deze roosters om een veilige omgeving voor mens en dier te creëren.

Meer dan 50 jaar ervaring
Artboard 50
Advies op maat
Dassenrooster Koeien gebruiken veerooster Wildroosters
Dassenrooster
Samen met Stichting Das en Boom hebben we een dassenrooster ontwikkeld. Een dassenrooster is de perfecte oplossing voor doorgangen in kleinwildrasters zonder belemmering om in te rijden. Bijzonder aan dit rooster is dat de dassen niet over het rooster heen lopen, maar ze kunnen wel door de bak heen lopen.
Veerooster
Kruist een pad in een weiland voor koeien, paarden of schapen met een openbare weg, dan is het wellicht handig om een veerooster toe te passen om de beesten aan de juiste kant van het pad te houden. Ook bij koeienoversteekplaatsen en ‘vrij graas gebieden’ worden de veeroosters ingezet, dat…
Wildrooster
Een wildrooster houdt dieren in hun leefgebied om zo een veilige omgeving voor dier en mens te creëren. Een wildrooster is een toevoeging op een wildraster, want waar geen poort of hekwerk geplaatst kan worden, kan wel een wildrooster geplaatst worden.

Arfman, jouw roosterspecialist

Arfman is gespecialiseerd in hekwerk en faunatechniek. Daar horen roosters ook bij, want we willen allemaal de leefomgeving van de dieren niet te veel verstoren en dat het verkeer veilig blijft voor mens en dier. Een rooster helpt daarbij, net als afrastering voor groot en klein wild. Je kunt altijd contact met ons opnemen om een passend voorstel te laten maken bij je rasterplan. Waar het rooster komt te liggen is afhankelijk van kabels en leidingen, maar we geven precies aan wat er nodig is voor je een rooster plaatst. We horen graag van je!

Waarschuwingsbord na plaatsen veerooster

Veelgestelde vragen

Wat voor belasting kan een wildrooster aan?

Het Arfman wildrooster is speciaal ontwikkeld voor zware verkeersbelasting (bijvoorbeeld provinciale wegen).

Voor welk vee is een veerooster geschikt?

Koeien, schapen, paarden en pony’s.

Welke afmetingen heeft een dassenrooster?

Het dassenrooster is 1500 x 4000 x 500 millimeter (lengte x breedte x diepte).

Van welk materiaal is een dassenrooster gemaakt?

Het rooster bestaat uit een prefab betonnen onderbak met roosterelementen van verzinkt staal.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures