Lees meer over paardenomheining

Als je op zoek bent naar een geschikte omheining voor paarden, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Een paarden hekwerk moet namelijk aan verschillende zaken voldoen. Zo moet de omheining paarden stevig genoeg zijn om de paarden binnen de weide te houden. Daarnaast moet het paarden hek ook veilig zijn voor uw paarden, zodat zij zich hier niet aan kunnen verwonden als ze langs het houten hekwerk paarden schuren of er aan proberen te knagen. Het uiterlijk van de omheining paarden is ook niet onbelangrijk, je wilt natuurlijk dat deze goed in de omgeving past. Of het nu gaat om een paardenbak voor een manage of een paardenwei bij een particulier. We geven je graag meer informatie over de omheining paarden.

Toegepaste materialen

Bij Arfman doen we er alles aan om de veiligheid van mens en dier te combineren met mooie producten en een goede prijs-kwaliteitverhouding. De materialen die we gebruiken zijn daarom veilig en stevig, maar hebben ook een mooie uitstraling. De omheining moet tenslotte passen bij de omgeving, woning of stallen. Voor de paardenomheining gebruiken we Nobifix-hout. Dit is een uniek product dat insect- en schimmelbestendig is. Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur die gelijk is aan die van tropisch hardhout en is het onderhoudsarm. Een ander bijkomend voordeel van deze houtsoort is dat de palen reukvrij zijn en niet afgeven.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Nobifix gordingen. Gordingen worden ook wel liggers genoemd. Dit zijn afgeronde planken van 5 meter lang en 4 x 12 cm of 4,5 x 9,5 cm. Bovendien worden de planken fijn geschuurd zodat het hekwerk splintervrij is en er geen letselrisico voor het paard bestaat.

Bekijk hier de datasheet van een paardenomheining met 2 gordingen en hier de datasheet van een paardenomheining met 3 gordingen.

Opties voor paardenomheining

We bieden verschillende extra opties aan:

  • Hoefslagkering
  • Toevoeging van gaas
  • Diverse soorten toegangspoorten
  • Stroomvoorziening langs het hekwerk

Poorten

Voeg een van de volgende poorten toe aan je paardenomheining:

  • Looppoort | breedte: 115 centimeter
  • Enkele draaipoort| breedte: 300 centimeter
  • Dubbele draaipoort | breedte: (2x) 200 centimeter

Hoe kies je de juiste paardenomheining?

Als paardenhouder staat dierenwelzijn voor jou voorop. Het is daarom belangrijk dat de paardenomheining groot genoeg is voor je paarden, maar ook veilig is. Daarom maken we bij Arfman gebruik van natuurlijke én duurzame producten. De hoogte van de paardenomheining is afhankelijk van de grootte van je paard(en). Andere factoren zoals omgeving spelen hierbij mee. Als je langs een drukke weg woont waar hard wordt gereden, is het verstandiger om een hogere paardenomheining te kiezen.

Twijfel je over de grootte en hoogte van de omheining voor paarden? We denken graag met je mee en geven je waar nodig advies. Neem contact met ons op (of mail info@arfman.nl óf bel naar 0548-362948) als je vragen hebt over de paardenomheining of vraag direct een offerte aan.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures