Lees meer over omheining zonneparken

Als we om ons heen kijken zien we steeds meer zonneparken. Om deze parken te beveiligen worden er vaak camera’s bij gehangen en staat er een hekwerk omheen. Dit is nodig om diefstal en vernielingen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast zien we vaak schapen grazen onder de zonnepanelen. Het hekwerk heeft een dubbele functie. Bij Arfman vind je hekwerk dat om zonneparken heen geplaatst kan worden. Ons team maakt het vakkundig en snel in orde.

Toegepaste materialen

Een zonnepark wordt zo groen mogelijk ingepast in het landschap. Vaak komen er na verloop van tijd ook schapen in het zonnepark te staan om het gras kort te houden. Het geplaatste hekwerk heeft daarom ook een landelijke uitstraling. De zonneparkrasters van Arfman bestaan uit Ursus-gaas met Nobifix-houten palen van 11/12 centimeter. Nobifix is een uniek product dat insect- en schimmelbestendig is. Het heeft een zeer lang verwachte levensduur, gelijk aan die van tropisch hardhout. Daarnaast is Nobifix-hout onderhoudsarm. Een ander bijkomend voordeel van deze houtsoort is dat de palen reukvrij zijn en niet afgeven. Bekijk hier de datasheet van het raster.

Opties voor hekwerk bij zonneparken

We gebruiken vaak stalen poorten voor het hekwerken, omdat deze erg stevig zijn en gemakkelijk in gebruik als er ook schapen gaan grazen. De poorten zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Het hekwerk kan geplaatst worden in combinatie met een stroomvoorziening, zodat er geen ongewenste indringers doorheen kunnen komen.

Poorten

Aan de hekwerken bij zonneparken kunnen we de volgende toegangspoorten toevoegen:

  • Pallas looppoort | breedte: 150 centimeter
  • Pallas dubbeldraaiende looppoort | breedte: (2x) 300 centimeter
  • Houten poorten

Contact over hekwerk voor zonneparken

Heb je nog vragen over hekwerk voor zonneparken? Neem gerust contact op, we beantwoorden ze graag. We zijn zowel per mail als telefonisch te bereiken. Liever gelijk weten wat de kosten zijn? Vraag dan een offerte aan.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures