Lees meer over dassenrooster

Desondanks dat de dassen geen bedreigde diersoort meer zijn, is het wel van belang om deze kleine beesten te blijven beschermen. Om de das te beschermen, worden er kleinwildrasters geplaatst en waar een opening moet zijn om toegang te bieden aan auto’s, wandelaars en fietsers en waar geen poort geplaatst kan worden, worden roosters gelegd.

Een dassenrooster is de perfecte oplossing voor doorgangen in kleinwildrasters zonder belemmering om in te rijden. Vanuit de Stichting Das en Boom kwam de vraag of wij iets konden bedenken voor de werkpoorten in kleinwildrasters die vaak open blijven staan. Samen hebben we veel overlegd, getest en op basis hiervan het dassenrooster ontwikkeld. Bijzonder aan dit rooster is dat de dassen niet over het rooster heen lopen, maar ze kunnen wel door de bak heen lopen. Zo kunnen mens en dier ongestoord van de natuur blijven genieten op een veilige manier.

Materialen en afmetingen

Het dassenrooster bestaat uit een prefab betonnen onderbak met roosterelementen van verzinkt staal. De afmetingen zijn 1500 x 4000 x 500 millimeter (lengte x breedte x diepte). Ze hebben dezelfde breedte als werkpoorten, zodat ze gemakkelijk vervangbaar zijn. De roosterelementen zijn voorzien van plaatstalen strippen (140 x 12 millimeter, hart op hart 150 millimeter). De roosters zijn in één geheel aan te leggen en zijn met name geschikt voor minder drukke wegen en zijwegen. Houd er rekening mee dat de weg enkele dagen volledig dient te worden afgesloten bij de aanleg van het dassenrooster.

Bekijk hier de datasheet en hier de leaflet van het dassenrooster.

Opties

Voor de dassenroosters zijn de volgende opties mogelijk:

  • Geleidehekken met rood/witreflectoren
  • Klappoort aan weerszijden voor voetgangers
  • Een ruiterpoort
  • Toevoeging van verkeersborden

Contact met Arfman

Wil je meer weten over de dassenroosters, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We zijn per mail bereikbaar op info@arfman.nl of telefonisch op 0548-362948. We staan voor je klaar!

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures