Een edelhertenraster moet erg sterk zijn, omdat edelherten heel groot zijn, zelfs één van de grootste zoogdieren in Nederland. Het raster wordt ingezet ter afscherming van leefgebieden van edelherten of als geleiding naar ecoducten. Voor edelhertenrasters ben je aan het juiste adres bij Arfman. Wij hebben jarenlange ervaring met faunatechniek en afrastering.
Een edelhertenraster zorgt voor de veiligheid van mens en dier. Het beschermt het dier door het op een veilige manier over te laten steken van het ene naar het andere natuurgebied. Maar ook houdt het raster de dieren op afstand van auto’s en ander verkeer. Zo hoeven mensen niet ineens uit te wijken of te schrikken, waarmee we weer ongelukken voorkomen.
Een edelhertenraster moet sterk genoeg zijn om de grote edelherten tegen te houden. Hiervoor is sterk gaas nodig, maar ook stevige palen. Het standaard edelhertenraster bestaat uit twee verschillende soorten gaas: bovengaas en ondergaas. Het ondergaas wordt 20 centimeter ingegraven en 30 centimeter omgezet naar de wildzijde. Het gaas aan de bovenzijde is geknoopt wildgaas en heeft een maaswijdte van 15 centimeter en een draaddikte van 2,5 mm. Het kleinwildgaas aan de onderzijde heeft een kleinere maas, zodat kleine dieren het raster niet kunnen passeren. De Nobifix-houten palen die het gaas omhoog houden hebben een diameter van 11 tot 12 centimeter. Ze staan 4 meter uit elkaar om voldoende stevigheid te bieden aan het raster. Nobifix-hout is een uniek product dat insect- en schimmelbestendig is. Daarnaast heeft het een zeer lange levensduur, gelijk aan die van tropisch hardhout en is het onderhoudsarm.
Bekijk hier de datasheet voor edelhertraster en hier de datasheet voor edelhertraster met amfibiekering.
Voorzie het edelhertenraster van een of meer van de onderstaande opties:
Het edelhartraster bevindt zich vaak bij ecoducten, langs bossen en drukbezochte wandelgebieden. Om onderhoud te kunnen uitvoeren of om wandelaars toegang te bieden tot verschillende looppaden, zijn er verschillende poorten mogelijk. Een loop- of klappoort is prima voor het toegang bieden tot het afgerasterde gedeelte. Een werkpoort raden we aan als u daadwerkelijk onderhoud moet uitvoeren en daar tractoren doorheen zouden moeten. U kunt een edelhertraster ook combineren met een wildrooster. Deze combinatie wordt vaak ingezet wanneer rasters kruisen met inritten of wegen. Dieren kunnen de roosters niet passeren, maar voor het verkeer is het geen probleem.
Edelhertenrasters bevinden zich vaak bij ecoducten, langs bossen en drukbezochte wandelgebieden. Om onderhoud te kunnen uitvoeren of om wandelaars toegang te bieden tot verschillende looppaden, zijn er verschillende poorten beschikbaar:
Het plaatsen van een afrastering is altijd maatwerk, omdat we uiteraard moeten bekijken wat de beste optie is voor mens en dier. Daarnaast is het praktische aspect van belang: moet er een werkpoort in of is een looppoort voldoende? We kijken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op voor een offerte op maat of als je vragen hebt. Bel daarvoor naar 0548-362948, mail info@arfman.nl of vul ons contactformulier in.
Werken bij Arfman?
Bekijk vacatures