Honden houden ervan om lekker rond te rennen. Bovendien is het ook goed voor een hond om actief te kunnen zijn en in de natuur te snuffelen. Hiermee krijgen honden een beeld van hun omgeving. Om uw hond te beschermen en toch vrij rond te kunnen laten lopen, is het prettig dat u zeker weet dat uw hond de tuin niet kan verlaten. Met een goede hondenomheining weet u zeker dat uw hond er niet vandoor kan gaan en kunt u uw hond lekker rond laten rennen en snuffelen.

Wat heeft u nodig voor een goede omheining voor uw hond?

Een omheining voor een hond moet hoog genoeg zijn zodat de hond er niet overheen kan springen en dicht genoeg zijn zodat de hond er niet doorheen kan. Een hondenhek bestaat uit een houten palen en een gaas waar de hond niet doorheen past of overheen kan springen. Een goede omheining voor uw hond is stevig en kan niet kapot worden gemaakt door de hond.

Hoe bepaalt u de hoogte van de omheining

Een omheining voor honden is minimaal 100 centimeter hoog en maximaal 180 centimeter hoog. De hoogte die u nodig heeft voor de omheining voor uw hond hangt ervan af hoe groot uw hond is als hij of zij volwassen is en of uw hond gaat proberen over het hek heen te springen. Honden kunnen ongeveer één tot drie keer hun eigen hoogte springen. Over het algemeen is een hek van een kleine tot middelgrote hond 150 centimeter hoog. Voor een grote hond gaat dit meer richting de 180 centimeter.

Welk materiaal kiest u?

Wanneer u een groot hek in uw tuin plaatst, is het wel belangrijk dat deze er ook goed uit ziet. Voor een kleine omheining of omheining aan de voorkant van uw huis kunt u kiezen voor sierhekwerk van metaal of hout. Wanneer uw achtertuin groot is kan zo’n omheining voor een hond echter duur uitkomen. Een goedkope omheining voor uw hond wordt gemaakt met palen van bijvoorbeeld kastanjehout in combinatie met sterk gaas. Bij voorkeur is het gaas geplastificeerd en gepuntlast. Deze combinatie heeft een lange levensduur. De palen kunnen zo’n 10 tot 15 jaar mee, het gaas kan wel 30 jaar mee.

Meten en bestellen

Gaat u uw tuin omheinen voor uw hond? Dan kunt u de omheining voor uw hond gemakkelijk online bestellen. Allereerst moet u weten hoeveel meter uw omheining voor uw hond moet worden. Daarna moet u kijken hoeveel hoekpalen en eindpalen uw omheining voor uw hond nodig heeft. Als laatste moet u beslissen welke poort u wilt. Met deze informatie kunt u een offerte aanvragen om vervolgens afspraken te maken over de plaatsing van de omheining voor uw hond.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures