Hoe zorgt u voor privacy in de tuin?

We behoeven allemaal een bepaalde hoeveelheid privacy, zeker wanneer u buren heeft. Uw tuin moet een plek zijn waar u kunt ontspannen en even lekker tot uzelf kunt komen. Het kan soms lastig zijn om genoeg privacy in uw tuin te creëren. We delen daarom graag een aantal tips waarmee u de privacy in uw achtertuin kunt verbeteren.

Voor privacy in uw tuin heeft u een hekwerk of andere omheining nodig. Voor optimale privacy kiest u voor hekwerk met een poort. Hiermee sluit u uw terrein in een oogopslag duidelijk af van de buitenwereld. Een poort is dus essentieel wanneer u uw tuin van alle kanten van meer privacy wilt voorzien.

Coniferen

Een heg van coniferen is een van de beste keuzes wanneer u een groene omheining wilt die inkijk vermindert. Coniferen blijven namelijk het hele jaar groen en kunnen helemaal zichtdicht groeien. Echter is het wel belangrijk om te bedenken dat het enkele jaren duurt voordat uw coniferen helemaal zichtdicht en groot genoeg groeien.

Indringers kunnen echter relatief gemakkelijk tussen de coniferen doorlopen. Het is daarom verstandig om coniferen te combineren met een houten hekwerk met gaas. Het gaas wordt verstopt door de takken van de coniferen en het hout sluit mooi aan op de omgeving. Hiermee vermindert u niet alleen de inkijk, maar u verhoogt ook de veiligheid en de privacy!

Hekwerk

Met een stevig hekwerk voorziet u uw tuin direct van meer privacy. Hekwerk geeft duidelijk aan voorbijgangers uw grens aan. Daarnaast kunt u de inkijk in uw tuin verminderen.

Een van de mooiste manieren om de inkijk te verminderen en meer privacy in uw tuin te creëren, is hekwerk met klimplanten. Er zijn verschillende klimplanten die snel groeien waarmee u snel privacy in de tuin heeft. Bovendien nemen klimmende planten weinig ruimte in, zijn ze meestal groenblijvend en kunnen ze mooie bloemen bloeien. Hiermee heeft u in het voorjaar ook nog een heerlijke geur in de tuin.

Wilt u meteen privacy in uw tuin? Gebruik dan vlechtband voor uw hekwerk. Deze hekbekleding zorgt ervoor dat uw hekwerk volledig zichtdicht is, terwijl eventuele planten de benodigde tijd kunnen nemen om te groeien.

Inkijk buren van boven

Met een overkapping kunt u ook de inkijk van boven in de tuin verminderen. Een overkapping kunt u goed combineren met groen hekwerk en voorziet u uw tuin in alle opzichten van meer privacy. Hekwerk kan aan een overkapping worden gemonteerd waardoor hij stevig staat en indringers geen kans meer krijgen.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures