Bij Arfman staan kwalitatieve, duurzame producten centraal. Dit geldt ook voor ons kastanjehout hekwerk, dat veilig is voor zowel mens als dier. Een kastanjehouten hekwerk kan gebruikt worden voor verschillende projecten, denk aan een omheining voor geiten, schapen of honden. We vertellen u graag meer over dit mooie, duurzame product van Arfman.

Tamme kastanjehout

Tamme kastanjehout is van nature al erg duurzaam. Dit komt door het looizuur dat in het kernhout zit. Hierdoor is het hout goed bestand tegen vocht, terwijl het niet behandeld hoeft te worden. Een ander voordeel van het tamme kastanjehout is de levensduur. De palen gaan ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Bij Arfman maken we gebruik van kastanjehout dat PEFC gecertificeerd is. Het Tamme kastanjehout kan toegepast worden bij alle rasterhoogtes, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Robinia hout.

Verschillen met andere houtsoorten

Bij Arfman werken we met verschillende houtsoorten. Een andere houtsoort die we gebruiken is Robinia. Dit is de meest duurzame houtsoort die groeit in Europa. Robinia is FSC® gecertificeerd. Hierdoor valt het onder duurzaamheidsklasse ½. Robinia palen worden alleen gebruikt voor rasters tot en met 100 centimeter hoog, dit komt omdat de palen en natuurlijke kromming hebben.

Een andere houtsoort die we bij Arfman gebruiken is Nobifix. Deze palen worden gemaakt van naaldhout dat afkomstig is uit FSC gecertificeerde, duurzaam beheerde, Europese bossen. Omdat Nobifix een relatief nieuw product is, is de levensduur nog niet bewezen in de praktijk. De verwachte levensduur is gelijk aan dat van tropisch hardhout.

Waarvoor gebruikt u een kastanjehouten hek?

Een kastanjehout hekwerk kan in verschillende situaties gebruikt worden. Zo wordt het product ingezet voor de omheining van geiten, schapen en honden. Een kastanjehout hekwerk bestaat uit tamme kastanje palen die zijn voorzien van gepuntlast, antraciet geplastificeerd gaas. Dit product is afkomstig uit de Pantanet Family. Het gaas dat in het kastanjehout hekwerk wordt mechanisch opgespannen, hierdoor behoudt de natuurlijke vorm en veerkracht. Bij Arfman hebben we al vele jaren een goede ervaring met het kastanjehouten hek. Daarom bevelen we dit product aan om te gebruiken voor de afrastering van geiten, schapen of honden.

Een kastanjehout hekwerk bestellen bij Arfman

Als u een kastanjehout hekwerk gaat bestellen bij Arfman, is de prijs per eenheid berekend inclusief leveren en aanbrengen. Wij monteren de palen van kastanjehout of het kastanjehouten hek voor u. Bij het installeren houden we rekening met eventuele kabels en leidingen. Dit doen we door middel van een klic-melding. We zijn namelijk wettelijk verplicht om een melding te maken als we gaan graven. Zodra we een melding hebben gemaakt, ontvangen we alle informatie over aanwezige kabels en/of leidingen.

Vragen over een kastanjehout hekwerk?

Heeft u vragen over een kastanjehout hekwerk of wilt u graag meer weten over de kastanjehouten poorten? Neem dan vooral contact met ons op! Onze enthousiaste medewerkers helpen u graag verder. We zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar. U kunt ons telefonisch bereiken op kantoordagen tussen 08.00 en 17.30 uur door te bellen naar 0548-362948. Gaat uw voorkeur uit naar een e-mail? Geen probleem, stuur dan uw vraag naar info@arfman.nl en we helpen u graag verder.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures