Otters in gras

Wij van Arfman hebben de loopplank uitgelegd voor o.a. de otter. Letterlijk: er zijn namelijk loopplanken geplaatst onder de bruggen. Die moeten er voor zorgen dat otters en ander kleinwild zich kunnen verplaatsen langs de oevers. Bij kleinwild kan je bijvoorbeeld ook denken aan dassen, hazen en bevers.

De loopplanken zorgen ervoor dat de dieren niet de weg op hoeven als de oever kort voor de brug wordt onderbroken. Met name het oversteken van drukke wegen kan dierenlevens kosten. Loopplanken worden daarom vaak aangelegd in watergangen en beken die onder (gevaarlijke) wegen en spoorbanen lopen.

De loopplank die wij hebben geplaatst in Lingewaard is 50 centimeter breed en kan voorzien worden van een laag aarde, zodat het voor de dieren een natuurlijk pad naar de overkant vormt.

Toegepast Materiaal

De loopplank is gemaakt met verzinkte stalen hoeksteunen en gerecycled kunststoffen planken.

Opties

  • Kleinwildraster zonder HDPE-plaat
  • Poorten
  • Andere houtsoort voor de palen
  • Andere breedte van de loopplank (50-100 centimeter)
  • Ander materiaal voor de loopplank
loopplanken-otters-en-kleinwild-lingewaard-3

Vragen of meer informatie?

Heeft u nog vragen over dit project of over de faunavoorzieningen die we aanbieden, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Ons personeel is zeer professioneel en levert daardoor specialistisch advies en kwalitatief hoogwaardige montage. Met meer dan 45 jaar ervaring weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent. We zijn te bereiken via de mail, mail dan naar info@arfman.nl. Of bel ons op 0548-362948. We staan graag voor u klaar.

Arfman de faunaspecialist

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures