Schapen staan meestal het hele jaar buiten. Om ervoor te zorgen dat uw schapen niet kunnen ontsnappen, is het essentieel om een goed schapenhek om uw weide heen te plaatsen. Hoe u dit doet en waar u op moet letten, leest u hier.

Waar moet u op letten?

Allereerst moet een schapenhek stevig genoeg zijn om schapen binnen de hekken te kunnen houden. Daarnaast moet het schapenhek ook veilig zijn. Dat betekent dat u er altijd op moet letten dat er geen scherpe punten ergens uitsteken en uw schapen zich nergens aan kunnen verwonden. Als laatste is het ook prettig dat uw schapenhek goed in de omgeving past. Meestal is een schapenhek van natuurlijke en onopvallende materialen gemaakt.

Welke materialen heeft u nodig?

Voor een schapenhek heeft u in de basis houten palen en een gaassoort nodig. U kunt hier het beste voor kastanjehout kiezen omdat dit een mooie natuurlijke houtsoort is met een lange levensduur. U kunt uw schapenhek ook van extra opties voorzien. Denk hierbij aan stroomvoorziening en diverse openingen. Bij Arfman vindt u verschillende mogelijkheden voor de poorten en kunt u gemakkelijk selecteren hoeveel meter uw schapenhek moet worden, maar ook hoeveel hoekpalen en eindpalen u nodig heeft.

Zelf plaatsen of liever niet?

Doordat we veel ervaring hebben met het plaatsen van allerlei soorten hekwerken kunt u op ons rekenen voor een kwalitatief hoogwaardige montage. Vraagt u online een offerte aan, dan zijn de prijzen voor montage al inbegrepen. Heeft u nog vragen over het plaatsen van een schapenhek? Stel dezen dan gerust aan onze medewerker online of via de telefoon op 0548-362948.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures