Das bij boom

Rondom het sportpark in Wageningen hebben we dassengaas geplaatst. Dit is 20 cm ingegraven. De voorzitter van de club is erg tevreden: ,,De overlast is al minder groot. Het is goed dat deze maatregelen zijn getroffen. De das is een beschermde diersoort. Je mag ze niet verjagen. Maar voor het beestje is het bos ook een betere leefomgeving, zou je denken. Die gegraven gaten waren voor ons vooral lastig. Ze hebben gelukkig niet gezorgd voor gevaarlijke situaties of vervelende blessures bij onze spelers.”

Daarbij zijn er ook een aantal wildroosters geplaatst bij verschillende ingangen van het sportpark.

stalen-paal
Stalen paal verzinkt Ø60 mm, lengte 1850 mm, met kunststof dop. Hart op hart afstand 3,0 meter.
kleinwildgaas
Kleinwildgaas met krimp en zink-aluminium coating, hoogte 150 cm. Het gaas wordt 20 cm ingegraven en 30 cm horizontaal omgezet naar de wildzijde.
spandraden
2 spandraden achter het gaas. De draden zijn verzinkt.

Toegepast materiaal

  • Palen: stalen paal verzinkt Ø60 mm, lengte 1850 mm, met kunststof dop. Hart op hart afstand 3,0 meter.
  • Gaas: kleinwildgaas met krimp en zink-aluminium coating, hoogte 150 cm (liggende) maas. Het gaas wordt 20 cm ingegraven en 30 cm horizontaal omgezet naar de wildzijde.
  • Draden: 2 spandraden achter het gaas. Het gaas en de draden zijn verzinkt.
Project dassenrooster

Overige opties bij dit soort hekwerk

Een dassenraster kan een onderdeel zijn van een complete faunavoorziening. Vandaar dat we de mogelijkheid bieden om het wildraster met verschillende opties uit te breiden. Denk aan:

Voor onderhoud en werkgemak kunnen er ook werkpoorten geplaatst worden. Mocht er in het leefgebied van kleinwild een wandelgebied bevinden, dan kun je opties toevoegen als een klappoort of een looppoort.

Project D

Vragen of meer informatie?

Heeft u nog vragen over dit project of over de faunavoorzieningen die we aanbieden, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Ons personeel is zeer professioneel en levert daardoor specialistisch advies en kwalitatief hoogwaardige montage. Met meer dan 50 jaar ervaring weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent. We zijn te bereiken via de mail, mail dan naar info@arfman.nl. Of bel ons op 0548-362948. We staan graag voor u klaar.

Arfman de faunaspecialist

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures