Wat is de beste omheining voor paarden?

U bent als paardeneigenaar verplicht om een omheining om uw paardenweide te plaatsen. Zo houdt u de paarden, maar ook de omgeving veilig. Het is daarom ook belangrijk om u goed te verdiepen in verschillende omheiningen. Waar moet u op letten en welke omheining is het beste voor uw paarden? We leggen het hier aan u uit.

Waar moet u op letten?

Wanneer u een omheining voor uw paarden gaat plaatsen, is het goed om de volgende dingen in acht te nemen:

  • Welke ruimte heeft u beschikbaar?
  • Wat zijn de kenmerken en eigenschappen van uw paarden?
  • Welk budget heeft u beschikbaar?
  • In welke omgeving gaat u een paardenomheining plaatsen?

De antwoorden op deze vragen geven u een goed beeld waaraan de paarden omheining aan moet voldoen en welke omheining uw weidepaard nodig heeft.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een houten omheining is voor paarden meestal de beste keuze. Dit kan ook meteen een goedkope omheining voor paarden zijn. U kunt ook kiezen voor een metalen omheining voor paarden, maar hiermee zullen de kosten hoog op kunnen gaan lopen. De houten palen van Nobifix worden het meest gebruikt wanneer iemand kiest voor een houten omheining voor paarden. Deze houtsoort heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Nobifix hout is gemaakt van naaldhout dat genobifixeerd is. Deze houtsoort is insect- en schimmelbestendig en daarom zeer geschikt voor de omheining voor uw paarden.

Aandachtspunten voor het plaatsen van de omheining

Voor paarden is het belangrijk dat de paardenafsluiting voldoende zichtbaar is. Wanneer de balken op zichzelf niet voldoende zichtbaar zijn, kunt u hier linten aan toevoegen. Om de levensduur van uw paardenomheining te vergroten, is het aan te raden om elektrische geleidende draad aan uw omheining voor paarden toe te voegen. Hiermee vermindert u ook meteen de kans op uitbraak. U mag geen prikkeldraad gebruiken, dit is ten strengste verboden. Let ook op andere scherpe uitsteeksels. Hier kunnen paarden zich aan verwonden.

Offerte aanvragen

U kunt op onze website gemakkelijk een offerte aanvragen. Deze offerte geeft u een goed beeld van het kostenplaatje, de prijzen staan echter nog niet vast en kunnen dus nog veranderen. Heeft u meer advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze adviseur! Dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing voor de omheining van uw paarden.

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures