De Nederlandse natuur heeft het steeds zwaarder en daarom wordt het ook steeds duidelijker dat er meer behoefte is aan dierenbescherming. Steeds meer prachtige natuurgebieden worden gebruikt om nieuwe woningen te bouwen of er worden industrieterreinen gebouwd. Een manier om de Nederlandse natuur te beschermen tijdens deze uitdunning van natuurgebieden is door middel van faunavoorzieningen.

Wat zijn faunavoorzieningen

Het aanleggen van wegen, spoorlijnen, viaducten en andere drukke plekken zorgt voor een grote toename van gevaarlijke situatie voor dieren die in Nederland wonen. Vaak gaan wegen dwars door leefgebieden van wilde dieren, en het oversteken van deze wegen is een zeer gevaarlijke onderneming. Faunavoorzieningen zijn er om dieren voor deze gevaren te beschermen.

Binnen de faunavoorzieningen zijn er nog twee verschillende soorten. Je hebt voorzieningen die dieren helpen van de ene naar de andere kant van een weg, en voorzieningen die dieren juist binnen bepaald gebied houden. Bij voorzieningen die dieren binnen een gebied moeten houden kun je denken aan wildroosters en hekwerk.

Wanneer dieren een andere weg geboden krijgen zullen ze puur op instinct deze rustigere, minder gevaarlijke weg kiezen en worden ze behoedt voor een vreselijke dood in het verkeer. Ook voor mensen is dit voordelig, minder aanrijdingen met dieren zorgt voor minder verkeersongevallen. Kortom; minder dode dieren, minder gevaarlijke situaties in het verkeer en minder gevaarlijke situaties voor bestuurders.

Soorten faunavoorzieningen

Bij Arfman zijn er een groot aantal faunavoorzieningen beschikbaar. De voorzieningen binnen faunatechniek worden opgedeeld in een aantal verschillende categorieën die gebaseerd zijn op groottes van dieren.

Wildroosters zijn beschikbaar in drie typen, namelijk roodwild, kleinwild en zwartwild. Roodwildroosters zijn geschikt voor het grootste wild, u heeft de keuze uit een edelhertraster of een iets kleiner reewildraster.

Een kleinwildrooster is geschikt om dassen, marterachtigen, konijnen, hazen en nog meer tegen te houden. Ook heeft u de keuze uit een otterraster, dat speciaal voor otters en bevers een goede keuze is.

Zwartwildroosters zijn speciaal bedoeld voor zwijnen, hier kunt u ook een hekwerk bij kopen waar zwijnen niet onderdoor kunnen.

Verder biedt Arfman ook nog verscheidene andere faunavoorzieningen zoals vleermuizenschermen, amfibiepassages en nog meer!

Werken bij Arfman?

Bekijk vacatures